Hulp nodig?
Volg ons:
Home> Blog> Wat doet een metaalbewerker?

Wat doet een metaalbewerker?

metaalbewerker

Wat doet een metaalbewerker?

Een metaalbewerker is een vakman die gespecialiseerd is in het bewerken en vormen van metaal. Metaalbewerkers spelen een cruciale rol in verschillende industrieën, zoals de bouw, de auto-industrie, lucht- en ruimtevaart, en vele andere sectoren waar metalen componenten essentieel zijn. Hun werk varieert van het snijden, buigen en lassen van metaal tot het assembleren van metalen onderdelen en structuren.

metaalbewerker 1

Taken en verantwoordelijkheden

Snijden en vormen van metaal

Metaalbewerkers gebruiken diverse machines zoals snijbranders, lasapparatuur, draaibanken en frezen om metaal te snijden en te vormen in specifieke vormen en maten. Ze werken vaak met blauwdrukken en technische tekeningen om de precieze specificaties van een project te volgen.

Lassen en samenstellen

Een belangrijk aspect van het werk van een metaalbewerker is het lassen van metalen onderdelen. Dit proces vereist precisie en vaardigheid om sterke en duurzame verbindingen te maken. Metaalbewerkers moeten verschillende lastechnieken beheersen, zoals MIG, TIG en booglassen.

Onderhoud en reparatie

Naast het creëren van nieuwe metalen structuren, zijn metaalbewerkers ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van bestaande metalen onderdelen. Dit kan betekenen dat ze scheuren moeten lassen, roest verwijderen of onderdelen vervangen om de structurele integriteit te waarborgen.

Vraag een offerte aan voor metaalbewerking!

Inspectie en kwaliteitscontrole

Kwaliteit is van het grootste belang in metaalbewerking. Metaalbewerkers moeten hun werk regelmatig inspecteren om te controleren op fouten en afwijkingen van de specificaties. Ze gebruiken meetinstrumenten zoals micrometers, schuifmaten en lasermeters om de nauwkeurigheid van hun werk te garanderen.

 

Veiligheid

Werken met zware machines en gereedschappen brengt risico’s met zich mee. Daarom moeten metaalbewerkers strikte veiligheidsvoorschriften volgen om ongevallen en verwondingen te voorkomen. Dit omvat het dragen van beschermende kleding, handschoenen, brillen en gehoorbescherming.